Vacatures Zoeken

Explosieve stijging vraag naar financiële specialisten

Bij FenterDaniels merken wij de afgelopen tijd dat de vacatures binnen Finance en HR zeer snel toenemen. Vooral de aanvragen op het gebied van Finance zijn explosief gegroeid. Onze ervaringen worden door diverse bronnen dan ook ondersteund. De vraag naar financiële specialisten is in de eerste zes maanden van 2017 met ruim 55 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast staan er sinds augustus ruim 38.000 vacatures open voor financiële specialisten.

Sinds het afnemen van de economische crisis neemt de stijging van de vraag naar financiële specialisten toe. Er is vooral vraag op de arbeidsmarkt naar Financial Controllers en Auditors. In de eerste helft van dit jaar nam het aantal vacature voor Financial Controllers toe met 42% ten opzichte van een jaar eerder. Voor Auditors geldt een stijging van 37%, Business Controllers (26% meer vacatures), Assistent Accountants (20% meer) en Assistent Controllers (18% meer).

De economie blijft aantrekken en de aanhoudende compliance druk leidt ook tot een stijging van financiële specialisten. Ook de Brexit zal invloed hebben op de vraag naar financiële specialisten.  Britse bedrijven die zich in Nederland zullen vestigen zullen mede de vraag vergroten en tegelijkertijd voor meer concurrentie zorgen onder de bedrijven die op zoek zijn naar deze financiële specialisten.

Met een tekort aan financiële specialisten in de arbeidsmarkt is de inzet en investering in Employer Branding en Candidate Experience van enorm belang. FenterDaniels heeft de afgelopen jaren, in een krimpende markt, veel geïnvesteerd in haar relatie met kandidaten. Ook in een periode dat er volop aanbod is in de markt vinden wij het belangrijk om kandidaten te helpen aan een nieuwe uitdaging.

Door de investering in de relaties met onze kandidaten heeft FenterDaniels op lange termijn relaties opgebouwd, ze gevolgd in hun ontwikkeling en weten wij dus goed wat zij zoeken in een nieuwe baan. Met deze opgebouwde relaties en specialisme in werving & selectie, detachering en interim-management voor posities binnen Finance (Accounting, Control, Risk & Compliance en Audit) streeft FenterDaniels altijd naar de beste match tussen organisatie en kandidaat.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen Finance? Of ben je op zoek naar talent voor jouw organisatie voor deze lastig in te vullen posities? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Alle cijfers uit deze blog komen van de ledengroep Accountants in Business van de NBA. De vacaturetrends zijn gebaseerd op vacaturedata van Jobdigger. Onderzoek ‘Trends en ontwikkelingen over het tweede kwartaal 2017’, dat arbeidsbemiddelaar Yacht donderdag heeft bekendgemaakt.